مواد اولیه تولید مواد شوینده به طور کلی شامل ترکیباتی است که قابلیت پاک کنندگی، نرم کنندگی و حفظ سلامت پوست و سطوح را فراهم می کنند. این مواد در ترکیب با یکدیگر می توانند به طور مؤثری چربی ها، آلودگی ها و میکروب ها را از بین ببرند.

فروش مواد اولیه شوینده

شوینده ها موادی هستند که در زندگی روزمره ما نقش ویژه ای دارند. ما برای شستشوی دست هایمان در طول روز از مایع دستشویی، برای شستشوی موهایمان از شامپو، برای شستن ظروف از مایع ظرفشویی و برای لباسها از شوینده‌های مخصوص لباس استفاده می کنیم. می توان گفت که پاکیزگی و سلامت انسان‌ها وابسته به مواد شوینده است.
به همین جهت انتخاب مواد اولیه برای تولید این شوینده‌ها باید از نظر ایمنی برای سلامت انسان و محیط زیست مناسب باشند.

مواد اولیه شوینده


شوینده چیست؟

به ترکیب یا ترکیباتی از سورفکتانت‌ها که در قالب یک محلول رقیق شده، توانایی پاک کنندگی و حذف آلودگی را از سطح دارد، شوینده می گویند.

شوینده

مواد اولیه شوینده چیست؟

شوینده‌ها انواع مختلفی دارند و وظیفه آنها حذف چربی، لکه، آلودگی و سیاهی از سطح مورد نظر است. رایج ترین شوینده‌هایی که در طول روز از آنها استفاده می کنیم به حالت پودر و مایع ویسکوز هستند و عموماً از ترکیبات قلیایی مثل کربنات سدیم، سیلیکات سدیم و غیره تشکیل شده اند، که این ترکیبات باعث عملکرد بهتر در پاکیزگی می شوند.

شوینده‌ها

انواع شوینده

شوینده ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، که هر کدام برای پاک کردن نوع خاصی از آلودگی یا استفاده در سطوح و شرایط خاص طراحی شده اند.

شوینده‌های آنیونی

الکل‌های چرب در دسته بندی شوینده‌های مصنوعی آنیونی به شمار می روند. موادی همچون روغن نارگیل و روغن هسته خرما و همچنین ماده ای به نام آلکیل بنزن، جزء مواد اولیه تولید شوینده می‌باشند.
الکیل بنزن از واکنش آلکیلاسیون با کاتالیزورهای متفاوت به دست می آیند ولی در گذشته این ماده از گاز پروپیلن پتروشیمیایی تولید می شد. امروزه این ماده در قالب مواد پودری و مایع در بازار موجود است که قابلیت تمیزکنندگی و شویندگی بسیار مطلوبی دارد. یکی از ویژگی های اصلی این ماده تولید کف زیاد در شوینده است که همین ویژگی باعث بروز مشکلاتی برای محیط زیست و سیستم‌های فاضلابی می‌شود. 

شوینده‌های غیر یونی

شوینده‌های غیر یونی معمولا دارای گروه‌های آب گریز و گروه هیدروکسیل به همراه اکسید اتیلن و پروپیل اکسید هستند. دیگر شوینده‌های نانیونیک از آمین‌های آلی غلیظ و اسید های چرب جهت عامل کف کنندگی در مواد شوینده استفاده می کنند. این ترکیبات نیز باعث ایجاد فوم شده که باعث بروز مشکلات در فاضلاب ها می شود، ولی نکته قابل توجه این است که کف ایجاد شده به اندازه شوینده‌های یونی باعث بروز مشکلات نمی شود.


شوینده‌های کاتیونی

خاصیت اصلی این شوینده‌ها میکروب کشی و ضدعفونی می‌باشد. این ترکیباب از یک کاتیون با زنجیر بلند تشکیل شده که دارای خواص سطحی فعال می‌باشند. این مواد دارای خاصیت کف کنندگی و امولسیونی بسیار خوبی می باشند ولی خاصیت شویندگی ضعیفی دارند و در حالت‌های مایع، پودری و خمیری قابل عرضه هستند.

انواع شوینده


شوینده‌های آمفولیتیک


این شوینده‌ها در فرمول‌های خاص استفاده می شوند و استفاده‌های رایجی ندارند.
در صورت استفاده معمولا در فرمول های شامپو، لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین در صنایعی مثل آبکاری مورد مصرف قرار می گیرند.


انواع مواد اولیه شوینده


رایج ترین مواد اولیه شوینده‌های مختلف مثل شامپو، مایع شوینده دست، صابون‌ها و شوینده‌های صنعتی شامل مواد زیر است :

تگزاپن:

تگزاپن یا سدیم لوریل اتر سولفات در دوگرید N70  و صدفی موجود است. گرید N70 دارای خلوص 70% می باشد که بیشتر در ساخت شوینده‌هایی مثل شامپو مورد استفاده قرار می گیرد. تگزاپن صدفی دارای خلوص 30% است و عمده مصرف این ماده برای تولید مایع دست می باشد.

اسید سولفونیک:

اسید سولفونیک یا لبسا یک اسید آلی از تشکیل شده از ترکیبات گوگردی است. لبسا به عنوان یک سورفکتانت آنیونی، سولفونات و قلیایی است که کاربرد اصلی آن در تولید شوینده ها است.

بتائین:

کوکامیدو پروپیلن بتائین یک عامل کمک کننده برای تولید کف بیشتر در شوینده است.

لورامید:

دی اتانول آمین اسید لوریک یا لورامید یک ترکیب از دسته آمیدهای چرب است که وظیفه تنظیم ویسکوزیته و کف را در شوینده به عهده دارد.

سویامید:

DEA  یا دی اتانول آمین یا سویامید یک ترکیب مایع ویسکوز و چسبناک زرد رنگ است. این ماده برای تثبیت فوم در شوینده به کار می رود.

ایزوتیازولین:

این ماده به عنوان مواد نگهدارنده و آنتی باکتریال در مواد شوینده استفاده می شود.

سدیم لوریل سولفات:

این ماده به عنوان ماده امولسیون کننده و پاک کنندگی در فرمول شوینده‌ها استفاده می شود. این ماده با نام SLS نیز شناخته می شود.

سیلیکات سدیم:

این ماده پودر سفید رنگ است . کربنات سدیم جاذب رطوبت بوده و دارای pH بالای 7 می باشد.این ماده جز مواد اولیه تولید صابون و بیشتر شوینده‌ها می باشد و به عنوان عامل پاک کننده مورد مصرف قرار می گیرد.

بوراکس:

این ماده برای تنظیم pH محلول استفاده می شود و معمولا pH شوینده را کمی قلیایی می کند. بیشترین استفاده از بوراکس برای تولید شوینده‌های لباس می باشد.

اسید سیتریک: 

استفاده از این اسید در تولید برخی از شوینده ها، می تواند باعث رفع بوی بد شود.

آب اکسیژنه: 

ماده بسیار مناسب برای سفید کنندگی لباس ها و دیگر سطوح مورد نیاز.

 

خرید مواد اولیه شوینده

شرکت دلکو صنعت به عنوان یکی از تأمین کنندگان معتبر مواد اولیه شوینده، با ارائه طیف گسترده ای از مواد باکیفیت، نیازهای صنایع تولید شوینده را به طور کامل برآورده می کند. این شرکت انواع سورفکتانت ها، آنزیم ها، مواد نرم کننده و دیگر مواد اولیه مورد نیاز برای تولید شوینده های مختلف از جمله مایع ظرفشویی، شامپو، مایع دستشویی و پودر لباسشویی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهد.

برای اطلاع از قیمت روز مواد اولیه و دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را در انتخاب بهترین مواد اولیه برای تولید محصولات شوینده تان راهنمایی کنند.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.