با توجه به رشد روز افزون صنعت و تمایل انسان ها به زندگی شهرنشینی، هم چنین سوخت های نامناسب، آلودگی هوا بیش از پیش تاثیر منفی بر سلامت انسان ها گذاشته است. ما نمی توانیم، هوای کل شهر خود را تصفیه نماییم و تنها راه حل کنونی، استفاده از دستگاه هایی است که بتوانیم محیط بسته منزل، محل کار خود را تصفیه نماییم. برای مشاوره رایگان، بررسی کاتالوگ ها و خرید دستگاه تصفیه هوا در برندهای مختلف با کارشناسان دلکو صنعت تماس بگیرید.

 

 دستگاه تصفیه هوا چیست؟

دستگاه تصفیه هوا، می تواند آلودگی های محیط را از یک فضای مشخص، حذف نماید. دستگاه تصفیه هوا، هوا را تصفیه می کند، ولی امکان جایگزینی آن با اکسیژن خالص را ندارد. در ادامه به بررسی روش های تصفیه هوا می پردازیم. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که ماندن در منزل نمی تواند ما را اثرات سو آلودگی هوا مصون دارد.  طبق بررسی های صورت گرفته، میزان آلودگی محیط های بسته ده برابر محیط بیرون است. منشا اصلی آلودگی هوا در فضای بسته می تواند، از ذرات معلق بسیار ریز که با چشم دیده نمی شوند باشد، این ذرات  در بیشتر موارد از محیط بیرون به درون فضای بسته انتقال می یابند. از دیگر منابع آلودگی هوا، مواد شیمیایی و شوینده ها، خوشبو کننده ها و حتی مصنوعات چوبی هستند. تمامی آلاینده های موجود در هوا از هر نوعی که باشند، تاثیرات منفی بسیاری بر سلامت انسان ها می گذارند، از جمله این  تاثیرات،  ایجاد مشکلات تنفسی، سوزش چشم و گلو،  سر درد و غیره می باشد.

 

انواع فیلتراسیون دستگاه تصفیه هوا

فیلتراسیون هوا عموما به دو صورت صورت می پذیرد:

فیلتراسیون فعال «active»

  • این روش نیاز به فیلتر ندارد، در فیلتراسیون اکتیو، تصفیه به روش یوانیزه نمودن آلاینده صورت می پذیرد. این روش به وسیله گاز ازن، انجام میگیرد. ولی ایرادی به این روش تصفیه وارد است، در صورتی که میزان غلظت ازن در محیط بالا باشد، می تواند باعث گلو درد یا درد قفسه سینه شود.

فیلتراسیون غیر فعال«passive»

  • در این روش، هوا به داخل دستگاه مکیده می شود و با عبور از فیلترهای موجود در دستگاه، آلاینده های خود را از دست می دهد، سپس هوای پاکیزه از سمت دیگر دستگاه به بیرون پرتاب می شود. در این روش هیچ گونه ماده ای به هوا اضافه نمی شود.

 

انواع دستگاه های تصفیه هوا

همان طور که در بالا ذکر شد، بهترین روش برای پاکسازی هوا، استفاده از روش پسیو است، که امروزه، مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به آشنایی با روش های تصفیه، در ادامه به بررسی انواع مدل های تصفیه هوا می پردازیم.

هایپر صنعت دلکو، ارائه دهنده انواع برندهای  تصفیه هوا می باشد. انواع دستگاه های تصفیه هوا به شرح ذیل می باشد:

  • دستگاه تصفیه هوا همراه«گردنی»
  • دستگاه تصفیه هوای رومیزی
  • دستگاه تصفیه هوا خودرو
  • دستگاه تصفیه هوا ایستاده

 

دستگاه تصفیه هوا گردنی

  • دستگاه تصفیه هوا همراه، یک دستگاه با ابعاد کوچک و بسیار سبک است، که معموات با یک بند از گردن آویزان می شود. این دستگاه می تواند تا شعاع یک متری فرد را تصفیه نماید. روش تصفیه در دستگاه تصفیه هوا گردنی، یونیزاسیون است.

 

دستگاه تصفیه هوا رومیزی

  •  تصفیه هوای رومیزی، وزن سبکی دارد، ابعاد دستگاه رومیزی نیز به نسبت کوچک است و برای فضایی مانند رومیز کار یا اتاق خواب کاربرد دارد.

 

دستگاه تصفیه هوا خودرویی

  • تصفیه هوای خودرویی، نیز ابعاد کوچکی دارد، این دستگاه را می توان روی داشبورد ماشین قرار دارد تا فضای داخل خودرو را کاملا تصفیه نماید، دستگاه های  تصفیه هوای خودرویی، را میتوان  با برق شهری هم با برق خودرو استفاده نمود.

 

دستگاه تصفیه هوای ایستاده

  • بزرگ ترین و متنوع ترین مدل های تصفیه هوا در این مدل، جای می گیرند. بالطبع برای محیط های بزرگتری کاربرد دارند و در بعضی موارد تعداد مراحل فیلتراسیون در این سری، بیشتر است.

 

انواع فیلترهای دستگاه تصفیه هوا

در دستگاه های تصفیه هوا، حتما سه فیلتر اصلی باید وجود داشته باشد که عبارتند از، پیش فیلتر، فیلتر هپا، فیلتر کربن.  اما در بعضی از برندها، انواعی دیگر از فیلترها،  در دستگاه تعبیه شده که به روند فیلتراسیون کمک می کنند. در ادامه با انواع فیلترهای تصفیه هوا، آشنا می شویم.

فیلتر اولیه

فیلتر اولیه یا پیش فیلتر، اولین فیلتر موجود در دستگاه های تصفیه هواست، پیش فیلتر، ذرات جامد و بزرگ موجود در هوا، از جمله گرد غبار، پرز لباس و فرش و موی حیوانات خانگی را حذف می نماید. فیلتر اولیه قابل شستشو می باشد و برای افزایش عمر فیلتر هپا و کربن ضروروی است.

فیلتر هپا

Heap مخفف عبارت حجم هوا با کیفیت بالاست، فیلتر هپا، می تواند تا99.97% از آلایند های موجود در هوا تا قطر0.3 میکرون را حذف نماید. فیلتر هپا قابلیت 17000 ساعت کارکرد مفید را دارا می باشد، بعد از گذشت این زمان، فیلتر هپا باید تعویض گردد.

فیلتر کربن فعال

فیلتر کربن فعال، توانایی حذف و به دام انداختن بو، گازهای سمی همچون فرمالدئید، کاز ناشی از مواد شیمیایی را دارد. فیلتر کربن، به عنوان جاذب ترین فیلتر تصفیه هوا، شناخته میشود، زیرا 3000 نوع از ترکیبات مضر گازی را حذف می نماید. این فیلتر نیز همزمان با فیلتر هپا، نیاز به تعویض دارد.

فیلتر الکترواستاتیک

این فیلتر از سیم های نازکی ساخته شده  که به صورت منظم، بین صفحات با بار مخالف یعنی، الکترودهای جمع کننده، قرار گرفته اند. روند تصفیه در این فیلتر، به وسیله ایجاد میدان مغناطیسی است.
 

ویژگی یک دستگاه تصفیه هوای خوب

نکاتی که در هنگام خرید یک دستگاه تصفیه هوا باید به آن توجه شود. در ابتدا متراژ فضایی که قرار است هوای آنجا تصفیه شود را مد نظر قرار دهید. این میزان باید با اندازه دستگاه مورد نظر مطابقت داشته باشد. از دیگر مواردی که باید در انتخای یک دستگاه تصفیه هوا به آن توجه نمود، عبارتند از:

  • دارا بودن نشانگر زمان تعویض فیلتر 
  •  فیلتر ها و قطعات یدکی دستگاه به راحتی در دسترس 
  • سطح موثر فیلتراسیون بالایی داشته 
  • متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی 
  • میزان آلودگی صوتی 
  • میزان مصرف انرژی
  • دارا بودن سنسور کیفیت هوا 
  • طراحی زیبا 
  • خدمات پس از فروش و گارانتی

 

راهنمای نصب و نگهداری دستگاه تصفیه هوا

نصب دستگاه تصفیه هوا، کاری چندان پیچیده نیست و با توجه به دفترچه راهنمای موجود در جعبه دستگاه، می توان دستگاه را روشن نمود.

 

قیمت دستگاه تصفیه هوا

قیمت گذاری دستگاه های تصفیه هوا، بر اساس برند، کشور سازنده، متراژ پوشش دهی و تعداد فیلترها می تواند متفاوت باشد. به صورت کلی قیمت دستگاه تصفیه هوا، از حدود 3 میلیون تومان تا 150 میلیون تومان می تواند متفاوت باشد.

سوالات متداول

یک دستگاه تصفیه هوا نمی تواند کل فضای منزل را، به صورت کامل تصفیه نماید، برای هر فضا که با دیوار جدا شده، باید دستگاه مجزایی خریداری شود.

دستگاه تصفیه هوا، باید در ارتفاع یک متری از سطح زمین قرار دهید، حداقل سی سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد و در کنار سرویس بهداشتی یا آشپزخانه قرار نگیرد.

دستگاه های تصفیه هوای معتبر، آلودگی صوتی بالایی ندارند، میزان استاندارد صدا در این دستگاه ها نهایتا، 60 دسی بل است . ضمنا  این دستگاه ها، می توان در حالت خواب شبانه قرار داد که کمترین میزان آلودگی صوتی را ایجاد می کند.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.