کمپرسور هوای فشرده دستگاهی است که هوا را فشرده می‌کند و فشار آن را افزایش می‌دهد. این دستگاه‌ها با استفاده از موتورهای الکتریکی، دیزلی یا بنزینی، انرژی مکانیکی را به انرژی پتانسیل ذخیره شده در هوا تبدیل می‌کنند. کمپرسورها در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، پزشکی، معدن و بسیاری دیگر کاربرد دارند. به عنوان مثال، در بیمارستان‌ها برای تأمین هوای فشرده مورد نیاز دستگاه‌های تنفسی و در معادن برای تأمین نیروی لازم برای ابزارهای بادی استفاده می‌شوند. برای مشاوره رایگان، بررسی کاتالوگ و خرید کمپرسور هوای فشرده با کارشناسان دلکو صنعت تماس بگیرید.

 

کمپرسور هوای فشرده چیست؟

کمپرسور بر گرفته از کلمه compress به معنای فشرده سازی است. کمپرسور هوای فشرده، وسیله ای است که قدرت را به انرژی پتانسیل تبدیل می کند، این روش به کمک موتور دیزلی، موتور الکتریکی و یا  بنزینی اتفاق می افتد. کمپرسور هوای فشرده، یک ورودی به نام هوا ساز دارد، هوا از طریق هواساز با فشار یک اتمسفر، به داخل مخزن کشیده می شود، فشرده سازی ازطریق موتور صورت گرفته و هوای فشرده از قسمت خروجی خارج می شود. این هوای فشرده، درون مخزن ذخیره می شود تا در زمان لازم بتوان از آن استفاده نمود. 

کمپرسور هوای فشرده Air compressor

انواع کمپرسور هوای فشرده

در یک دسته بندی، کمپرسور هوای فشرده را بر اساس روانکاری به دو نوع روغن oil injected  یا بدون روغن free oil تقسیم می شوند. که در ادامه به کاربرد هر کدام می پردازیم. در دسته بندی دیگری، کمپرسور هوای فشرده را،بر اساس حجم مورد نیاز هوای فشرده به دو دسته کمپرسور اسکرو و کمپرسور سیلندر پیستونی تقسیم بندی می کنند. در فشار های پایین تر از ۳۰۰۰ لیتر بر دقیقه از نوع سیلندر پیستونی و برای ظرفیت های بالاتر از آن از نوع اسکرو استفاده می شود.

 

انواع کمپرسور باد سیلندر پیستونی

  • ۲۵۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۲۵۰ لیتری، دارای یک دینام ۲ اسب بخار یا ۱.۵ کیلووات تک فاز است که می تواند ۲۵۰ لیتر بر دقیقه هوای فشرده را فشار ۸ بار تولید نماید. مخزن این کمپرسور با ظرفیت ۲۵۰ لیتر و ضخامت ورق سه میلی متر می باشد.
  • ۳۵۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۳۵۰ لیتری، دارای یک دینام‌ سه اسب بخار یا۲.۲کیلوات تک فاز یا سه فاز است که ۳۵۰ لیتر در دقیقه را با فشار ۸ بار تولید می نماید. مخزن این کمپرسور با ظرفیت ۳۵۰ لیتر و ضخامت ورق ۳ میلی متر می باشد.
  • ۵۰۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۵۰۰ لیتری، دارای یک دینام ۵۰۵ اسب بخار یا۴ کیلوات و سه فاز است که می تواند ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در دقیقه را با فشار ۱۰ بار تولید نماید. مخزن این کمپرسور با ظرفیت ۵۰۰ لیتر و ضخامت ورق ۴ میلی متر می باشد.
  • ۷۵۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۷۵۰ لیتری، دارای یک الکتروموتور ۷.۵ اسب بخار یا ۵.۵ کیلوات سه فاز است که می تواند ۷۰۰ تا ۸۵۰ لیتر در دقیقه را با فشار ۱۰ بار تولید کند. مخزن این کمپرسور ۷۵۰ لیتر با ضخامت ۵ میلی متر می باشد.
  • ۱۰۰۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۱۰۰۰ لیتری دارای یک الکتروموتور ۱۰ اسب بخار یا ۷.۵ کیلوات سه فاز است که می تواند ۹۰۰ تا ۱۲۵۰ لیتر در دقیقه را با فشار ۱۰ بار کاری تولید نماید. مخزن این کمپرسور،۱۰۰۰ لیتری با ضخامت ورق ۶ میلی متر می باشد.
  • ۱۵۰۰ لیتری :کمپرسور پیستونی ۱۵۰۰ لیتری دارای الکتروموتور ۱۵ اسب بخار یا ۱۱ کیلووات سه فاز است که میتواند ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر بر دقیقه را با فشار کاری ده بار تولید نماید. مخزن این کمپرسور ۱۵۰۰ لیتر با ضخامت ورق ۶ میل می باشد.
  • فشار قوی ۳۰ و ۴۰ بار :کمپرسور فشار قوی می تواند با کمک الکتروموتور و هواساز هوای فشرده ای بین ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر بر دقیقه تولید نماید.

 

انواع کمپرسور اسکرو

کمپرسورهای اسکرو، از دو بخش مارپیچی به نام اسکرو تشکیل شده که، با چرخش همزمان، هوای بین دو اسکرو فشرده می شود.عملیات مکش و دهش در کمپرسور اسکرو، یر خلاف نوع پیستونی پیوسته است. کمپرسور اسکرو، برای ظرفیت های بالا و فشاز کاری ۶ الی ۱۴ بار مورد استفاده قرار می گیرد. متداول ترین کمپرسوهای باد اسکرو عبارتند از، ۲ متری، ۴ متری، ۶ متری،۱۳ متری، ۱۵ متری و ۲۰ متری.

 

ویژگی کمپرسور هوای فشرده

از ویژگی های کمپرسور هوای فشرده می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • قدرت مکش و پرتاب کمپرسور هوای فشرده، می تواند هوا را با قدرت به داخل مخزن بکشاند، آن را فشرده و سپس به بیرون پرتاب نماید. از این ویژگی در صنایع مختلفی می توان استفاده کرد.
  • فشرده سازی هوا این قابلیت به کاهش حجم هوا، منجر می شود و در نتیجه باعث افزایش فشار هوا می شود.
  • طول عمر بالا 

این کمپرسور ها معمولا عمر طولانی دارند و به طور متوسط یک سال بدون مشکل کار می کنند.

 

کاربرد و مزایای کمپرسور هوای فشرده

همان که پیشتر اشاره شد، کمپرسور هوای فشرده به دو دسته روغنی و بدون روغن تقسیم می شود. نوع بدون روغن در صنایع داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی بیشترین کاربرد را دارا می باشد.
نوع روغنی کمپرسور، در صنایع تولیدی سنگین، پتروشیمی، نفت و گاز و مونتاژ خودرو بیشترین کاربرد را دارد. 
این دستگاه نقش مهمی در توربین های بادی برای تولید آب دارد. این کمپرسورها، هم چنین به کاهش مصرف آب در صنایعی مانند ریخته گری و معادن کمک می کنند.

 

راهنمای خرید و نگهداری کمپرسور هوای فشرده

کمپرسور باد را از فروشندگان معتبر تهیه نمایید تا بتوانید از خدمات پس از فروش محصول استفاده نموده و مشاوره صحیح دریافت نمایید. دلکو صنعت، با تکیه بر دانش کارشناسان خود،امکان ارائه مشاوره و فروش انواع کمپرسور را دارد.

  • در زمان انتقال کمپرسور به محل نصب، به صورت عمودی آن را حمل نمایید.
  • برای انتخاب محل نصب، محلی تراز، سرپوشیده را انتخاب نمایید و حتما توجه نمایید دستگاه در محلی که موجب افزایش دمای دستگاه می شود، قرار نگیرد. هم چنین تهویه مناسب برای عدم وجود گرد و خاک را ند نظر قرار دهید. در محل نصب، حداقل یک متر، فضا از هر طرف باز نگه داشته شود، تا نصب و سرویس دستگاهی به سهولت انجام‌گیرد.
  • آب داخل مخزن را روزی یک بار تخلیه کنید و سطح روغن کمپرسور را در بازه های منظم چک کنید.

 

قیمت کمپرسور هوای فشرده

قیمت گذاری کمپرسور، بسته به تجهیزاتی که درون دستگاه استفاده شده، کیفیت قطعات و برند محصول دارد. برای مشاوره، استعلام قیمت و خرید کمپرسور باد، با کارشناسان ما در دلکو صنعت تماس حاصل نمایید.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.